Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού (Aθήνα) 25-28/09/2020

 

Βασικές Πληροφορίες Σεμιναρίου: 

Εισηγητής Σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Ιωάννης, CEO, Founder

  • Διάρκεια Σεμιναρίου: 4 ημέρες (9ώρες/ημέρα).

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 36 ώρες

  • Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 25-28/09/2020 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο σεμινάριο ‘’Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού – Ice Cream Formulation” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2020 από την FnA Company.

Κεντρικός στόχος του σεμιναρίου ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του παγωτού, αλλά και να μάθουν να υπολογίζουν τη δική τους συνταγή από την αρχή, μέσα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών.

Αξιόλογοι επαγγελματίες του χώρου έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο μαθαίνοντας για τις παραμέτρους της τεχνολογίας παγωτού, την τεχνολογία και την συνεισφορά των σακχάρων σε αυτό, καλύπτοντας πλήρως όλη την γκάμα της τεχνολογίας παγωτού.

 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να λαμβάνει ένας επαγγελματίας από τις πρώτες ύλες, υπολογίζοντας τις δικές του συνταγές.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν σε ψηφιακή μορφή ένα πλήρως οργανωμένο υλικό, με τους συμμετέχοντες να έχουν στα χέρια τους παραδείγματα υπολογισμών και ένα booklet σημειώσεων που αναλύει λεπτομερών την τεχνολογία του παγωτού. Στο τετραήμερο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες υπολόγισαν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ‘’ζήλο’’ για το πως προκύπτουν τα γραμμάρια αυτών των συνταγών, ενώ στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι λειτουργίες του λογισμικού FnA Method το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου είχαν τη δυνατότητα να λάβουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια που χρειάζονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν υπολογίζουν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν σύμφωνα με τις παραμέτρους που ορίζει η τεχνολογία τροφίμων και παγωτού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού αναλύθηκαν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:

  • Λευκά παγωτά Βάσης
  • Παγωτό Φρούτου
  • Παγωτό Σοκολάτας
  • Σορμπέ Σοκολάτας
  • Σορμπέ Φρούτων και Πραλίνας
  • Παγωτά με βάση τα Τυριά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα Παγωτό με Αλκοόλ
  • Σορμπέ με Αλκοόλ Ομοιότητες και διάφορες ως προς το Ιταλικό και στο Γαλλικό παγωτό. (Σύγκριση παραμέτρων και ανάλυση φιλοσοφίας των δύο διαφορετικών “σχολείων”)

Με εκτίμηση,

Σκουρογιαννάκης Ιωάννης